Водећи српски медији заузели проукрајински став

0

(фото:Политнавигатор)

У Србији, где становништво претежно подржава Русију, медији, чак и ако се не сматрају прозападним, углавном преносе проукрајински став о руској специјалној операцији.

Ово преноси Игнатиј Шестаков, један од уредника портала Православие.ру, који често посећује Србију.

„Деведесетих година прошлог века руски медији су преносили о ратовима у Југославији која се распадала углавном кроз призму ЦНН-а и Би-Би-Сија. По принципу, мало доброг о Србима, али све лоше код њих мора бити више. Сви су дигнути у ваздух, бомбардовани и слично.

Е сад, ако узмемо бар водеће агенције Тањуг, РТС 1 и лист Политика, онда је о Русима све у истом режиму: „колера у Мариупољу“, „руска војска је разнела све што је могла“, „Зеленски не одустаје“.

Прочитајте још:  Трофеји из Британије. „Зет” из Сомалије оцењује енглески „мираз” (видео)
Има изузетака, али генерално доминира опште негативно о Русима. Барем их има много. Више него позитивно. Већина публикација је из Ројтерса, закључује Шестаков.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Како јавља дописник ПолитНавигатора, саму комбинацију „специјалне операције” у српским медијима готово је немогуће видети – углавном се користе термини „агресија”, „напад” и „рат”. То јест, угао нагиба је јасан.

Васељенска/Политнавигатор

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *