Продужен притвор Горану и Стефану Џонићу

0

(Фото: Depositphotos)

Виши суд у Нишу продужио је притвор Горану и Стефану Џонићу, осумњиченима за убиство трочлане породице Ђокић из Алексинца.

Притвор им је продужен за још 30 дана јер је за кривично дело које им се ставља на терет запрећена казна затвора преко 10 година, а начин извршења или тежина последице кривичног дела су довели до узнемирења јавности које може угрозити несметано и правично вођење кривичног поступка, речено је за Танјуг у том суду.

Тим решењем је суд одбио и предлог браниоца Стефана Џонића за укидање притвора, као неоснован.

Прочитајте још:  Потврђен проналазак племенитих метала на југу Србије, ТОНЕ ЗЛАТА леже на граници са Бугарском
Горан Џонић је оптужен за тешко убиство, а његов син да му је у томе помогао, док су обојица оптужени и за кривично дело недозвољено ношење оружја.

Суд је пре два дана, по други пут, тужилаштву вратио оптужницу и донео наредбу да тужилаштво у року од три дана донесе наредбу о допуни истраге против Стефана Џонића.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Оптужница је већ једном враћена тужилаштву због отклањања формалних недостатака, након чега је опет предата суду 9. маја на потврђивање.

Прочитајте још:  УХАПШЕНА ДИЈАНА ХРКАЛОВИЋ: Бивша државна секретарка поново иза решетака
Горан и Стефан Џонић се терете за убиство Горана (57), Гордане (56) и њихове ћерке Лидије (25), 26. септембра 2021. године.

Истрага у овом случају била је спроведена и против браће Милошевић Александра и Костадина, другог Џонићевог сина Милана, али су они недавно пуштени из притвора.

РТС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *