Градоначелник малог мексичког града Сан Педра Хуамелуле, у вековима старом ритуалу, оженио се – алигатором

0

Градоначелник малог мексичког града оженио је своју “младу алигатора” на живописној церемонији пропраћеној традиционалном музиком, расплесаним посетиоцима и довицима домородачком вођи да брак овековечи пољупцем.

Градоначелник Сан Педра Хуамелуле – Виктор Уго Соса алигатора је током венчања више пута пољубио у њушку, која је била завезана како би се избегли нежељени угризи.

Прочитајте још:  „Совјетски отпад": На интернету исмејана украјинска „борбена моћ"
Претпоставља се да ритуал венчања потиче из предхиспанских домородачких заједница Ћонтал и Хуаве из савезне државе Оахака, као што је то случај с молитвом за благодати природе.

„Природу молимо за довољно кише, довољно хране и рибе у реци“, казао је Соса, градоначелник малог рибарског места на спарној пацифичкој обали Оахаке.

Оахака, смештена на сиромашном југу земље, подручје је богате домородачке традиције у којем су многе групе тврдоглаво одржале своје језике и традиције.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Вековима стар ритуал у Сан Педру Хуамелули, данас помешан са елементима католичке спиритуалности, укључује облачења алигатора или кајмана у белу венчаницу са шареним украсима.

Прочитајте још:  Градоначелник Мариупоља најавио је стабилизацију ситуације у граду
Верује се да седам година стар гмизавац, који се за ову прилику назива малом принцезом, представља божанство мајке земље, а њено венчање за локалног вођу симболизује уједињење људи с божанским.

Звук труба и ритам бубњева обезбедили су слављеничко расположење током процесије у којој је део мештана у рукама носио алигаторску младу кроз село, док су јој други махали шеширима.

„Осећам се срећно и поносно на своје корене“, казала је Елиа Едит Агилар, кума која је организовала венчање.

Казала је да се осећа привилегованио због прилике да води церемонију и додала да је утрошила пуно времена у доношење одлуке о томе што ће млада носити.

„Ово је јако лепа традиција“, додала је уз смешак на лицу.

Ројтерс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *