Кинеска амбасада каже да спољне снаге помажу да се подрива демократија у Хонг Конгу

0

Кина (Фото: Pixabay)

Лиу Пенгиу, портпарол кинеске амбасаде у Сједињеним Државама, рекао је да спољне силе утичу на Хонг Конг да поткопа демократију и промени уставни поредак.

То преноси ТАСС.

„Последњих година, спољне снаге нису штеделе напоре да изазову и подрже нападе антикинеских субверзивних снага у Хонг Конгу на уставни поредак овог посебног административног региона. Они су искривили суштину демократије, ометали демократски напредак Хонг Конга и створили озбиљне препреке развоју демократије“, рекао је Лиу Пенгиу.

Прочитајте још:  Амерички медији признају: САД су започеле изградњу био-лабораторија у Украјини још за време Обаминог режима!
Дипломата је у интервјуу дописнику агенције нагласио да више од 150 година британске колонијалне владавине није донело потребне резултате у погледу демократије за Хонг Конг, већ је на њих утицало само његово „поновно уједињење са матицом“.

Дана 25. јуна је саопштено да ће кинески председник Си Ђинпинг присуствовати комеморативним догађајима посвећеним 25. годишњици повратка Хонг Конга Кини и церемонији инаугурације новог шефа администрације и чланова нове владе Специјалне административне регион.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *