Турска је предвидела како ће Русија одговорити на НАТО опкољавање Калињинграда

0

(фото:Русвесна.су)

Улазак Шведске и Финске у Северноатлантску алијансу могао би да претвори Балтичко море у „НАТО језеро“, али ће Русија узвратити, рекао је новинар Сернур Јасикаја у колумни за Јени Сафак.

Прочитајте још:  Руско министарство одбране тврди да је код Одесе оборен авион са крупном испоруком оружја са Запада [ИСПРАВКА]
Он је нагласио да ће након проширења алијансе цео европски континент од југа до севера бити под њеним утицајем, што није било ни за време Хладног рата.

„Ако Финска и Шведска постану чланице НАТО-а, онда ће Калињинград, једина руска земља на Балтику, бити потпуно окружен земљама Северноатлантске алијансе, а Балтичко море ће се претворити у НАТО језеро“, написала је Јасикаја.
Новинар је сугерисао да би Москва као одговор на акције НАТО- а могла да повећа своје присуство на Балтичком и Северном мору . Али последице ширења алијансе могу утицати на целокупну геополитичку структуру света, сматра експерт.

Васељенска

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *