Хамбург уводи ограничења за топлу воду и грејање

0

(Фото: Shutterstock)

Градске власти Хамбурга ће увести котролисану дистрибуцију топле воде за приватна домаћинства и ограничење максималне температуре грејања станова, у случају акутне несташице гаса, изјавио је Јенс Керстан, званичник Хамбурга задужен за животну средину.

Прочитајте још:  Бугарска увела порез на руски гас, угрожено снабдевање јужне Европе
Након што је Русија смањила испоруке гаса преко гасовода Северни ток 1, њемачка влада активирала је прошлог месеца други од укупно три нивоа мера предвиђених хитним планом у случају несташица гаса, при чему би као трећи ниво била уведена ограничења на потрошњу горива, пренио је Ројтерс.

Прочитајте још:  ЛГБТ застава на џамији у Немачкој
Немачка влада је апеловала на грађане и компаније да смање потрошњу енергије и помогну да се до зиме попуне складишта и направе резерве гаса, док истовремено њемачки градови разматрају увођење додатних мејра у случају да дође до несташица гаса.

“У случају акутне несташице гаса, топла вода би могла бити доступна само у одређено доба дана, у хитним случајевима” – изјавио је Јенс Керстан, званичник Хамбурга задужен за животну средину, преноси лист Велт ам зонтаг.

Керстан је рекао да би град такође могао да размотрити опште смањење максималне собне температуре у топловодној мрежи, а према савезном плану за хитне ситуације, домаћинства и критичне институције као што су болнице на трећем нивоу мера предвиђених хитним планом имали би индустријски приоритет, иако то можда неће бити могуће у целом Хамбургу из техничких разлога.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Украјина пребацила дивизију С-300 у Донбас, примећени и страни плаћеници
Док Немачка настоји у да у што краћем периоду пронађе алтернативне гасне руте за снабдевање, Керстан је упозорио да ће привремени терминал за течни природни гас (ЛНГ) у Хамбургу бити у функцији најраније средином следеће године.

“Током јула ћемо знати да ли је и на којој локацији могуће успоставити привремени ЛНГ терминал за Хамбург” – рекао је он.

РТРС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *