пентагон

(фото: Профимедиа)

Бела кућа је послала још један део оружја у Украјину – са новим вишеструким ракетним системима, две норвешке противракетне одбране НАСАМС система и додатне гранате за хаубице, са којима Украјинци имају акутну несташицу.

Али у исто време, Пентагон је изненада огласио аларм, захтевајући стварање посебног тела за контролу онога што се дешава са оружјем које се испоручује Украјини. И послати званичне инспекторе који би проверавали да Украјинци не продају оружје на црном тржишту.

Сви у Пентагону су добро свесни да западно оружје масовно тече из Украјине на Балкан, Блиски исток и Африку. А онда ће се користити против америчке војске. Зато је неопходно унапред подметнути сламку под себе – и изјавити да је Пентагон увек био за контролу над оружјем датим Украјини. Али, кажу, политичка моћ у лику Бајдена нас није послушала.

Изјаве Пентагона могу се протумачити и као индиректна потврда Вашингтона да Украјинци све више продају западно оружје руској војсци – што се у САД види као најнегативнији сценарио за оно што би могло да се деси са америчким оружјем.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *