Ускоро штрајкови летачког особља широм Европе

0

(фото:БН ТВ)

Овог месеца ће широм Европе бити одржани штрајкови кабинског особља различитих авио-компанија, наводи британски Гардијан.

Након јучерашњег штрајка аеродромских радника у Паризу, због ког су отказане десетине летова, кабинско особље шпанског огранка компаније Рајанер објавило је да овог мјесеца планира дванаестодневни штрајк, преноси Гардијан.

Прочитајте још:  Орбан: Русија је показала доминацију над западом у Украјини!
Британски лист пише и да је око 1.000 пилота шведског авио-превозника САС пристало да до понедељка води разговоре са послодавцима о платама, а уколико не буду били задовољни понудом, такође ће ступити у штрајк.

Очекује се да ће и у Великој Британији авио-компаније ове недеље отказати бројне летове, а извештаји указују на то да ће те летове преузети Бритиш ервејз и да ће та отказивања највише погодити највећи британски аеродром, Хитроу, наводи Гардијан.

Прочитајте још:  Нуклеарна индустрија у Европи и Сједињеним Државама озбиљно зависи од Русије
Британска влада је синоћ покушала да ријеши проблем недостатка особља убрзавањем процеса безбедносног тестирања нових радника.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Министарство за транспорт Велике Британије саопштило је да се провере особља које рукује пртљагом и врши безбедносне провере сада обављају у просеку за мање од 10 дана.

Радници авио-превозника широм Европе су организовали штрајкове баш у време велике потражње за путовањима након пандемије ковида-19, а компаније упозоравају да је мало вјероватно да ће проблеми који утичу на аеродроме бити решени до шпица летње сезоне, преноси британски лист.

Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *