Скандалозна шиптарска провокација: Општинска власт у Бујановцу доделила ученицима српске националности захвалнице на албанском језику

0

Бујановац (Фото: Јутјуб)

Министарство просвете, науке и технолошког развоја најоштрије осуђује поступак локалних власти у Бујановцу, јер су ђацима генерације српске националности уручили захвалнице на алабанском језику.

“За сваку осуду је што су ученицима српске националности уручене захвалнице на албанском. У овој општини настава се одвија и на српском и на албанском језику. Захтевам да се поштују права загарантована Уставом и законом и да се ученицима који наставу похађају на српском језику и захвалнице издају на српском језику” — рекао је министар Бранко Ружић.

Прочитајте још:  Бујановац: Више бирача него грађана
Он је навео да Министарство просвете, науке и технолошког развоја поштује сва права када је у питању образовање на језицима националних мањина.

“Омогућили смо ученицима да на осам језика националних мањина остварују целокупно образовање. Захтевамо и од локалних власти у Бујановцу да поштују законе Републике Србије” — навео је он.

Новости

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *