Д. Косирев: Конзервативце у САД мучи проблем феминизације мушкараца

0

ЛГБТ (Фото: Depositphotos, marcbruxelle)

„Време је да поново постанете мушкарци – и то храбри мушкарци.” Ово је цитат који се тиче спора који букти у Америци на горућу (за њу) тему: шта се дешава са створењима, која су се некада делила на два пола, а сада су збуњена у својој суштини?

Заправо, на ову тему постоји свађа у читавој групи западних земаља, али пошто Америка и у томе треба да буде „предводник”, она то и ради, заводећи себе и своје следбенике у потпуни ћорсокак. Прича је нигде познатија – дивљање феминисткиња, култ трансродних особа и одушевљење сексуалним мањинама. Тамо, као што знамо, немају важнијих проблема од тих.

Цитат којим почиње текст је из публикације чији назив довољно говори – Амерички конзервативац – a аутор текста је Шпанац, социолог и публициста Итсу Диаз, веома популаран међу републиканцима и другим десничарима у Сједињеним Државама.

И он се бави тиме колико је одвратан каубој, односно – слика правог мушкарца традиционалног за Америку. А управо то су тврдиле демократе у свом омиљеном листу Вашингтон пост.

Неколико цитата из нашег претходног текста: у Вашингтон посту се супротстављају два ‘хероја’ – радник са ранчева и социјални радник. Овај други је побожни демократа, односно „прави Американац” који једноставно мора да буде у сталној кризи и да се подвргава терапији. Управо он избацује „филозофске истине” о томе шта је токсична мушкост, оличена у лику каубоја.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Данас 70 одсто самоубистава у Сједињеним Државама почине белци који чине 30 одсто целокупног становништва земље. А у Вашингтон посту се указује на просторе Вајоминга као на класични пејзаж некадашњег Дивљег запада и „појас самоубица“ који обара те рекорде па су каубоји стигли до самоуништења.

Прочитајте још:  Како су руски хокејаши зауставили ЛГБТ пропаганду у америчком спорту

Мушкост – шта је то? Диаз нуди одговор: женама је код мушкараца потребна верност, савест и храброст. Ту је и цитат из социолошке књиге из 1870. под насловом Како жене процењују мушкарце.

„Џентлмен мора да у себи сједини две крајности: мора бити човек од крви и челика, али истовремено ненаметљив, као гост у предсобљу, мек, скроман и неупадљив”, написао је дивни човек Клајв Луис. Своју дефиницију је дао и сам Диаз: „Храбар, племенит и елегантан човек је боље друштво од кукавичког, презреног, нежног издајника, који се непрестано бави својим проблемима”.

Најзанимљивије је: како се и зашто догодило либералним западним друштвима да ‘седну’ на идеју о „токсичној мушкости” која се мора задавити, осудити и сахранити. Примећујемо када нас такви људи мрзе. А не примећујемо на време када они сами себе мрзе и уништавају себе као друштва и цивилизације.

Међутим, и то треба да приметимо – бар да бисмо се заштитили од туђе заразе. И поводом овога су интересантне Диазове мисли. Он поставља питање: „Мислите ли да је уништавање мушкости и мушкараца производ добро организоване феминистичке помаме, односно – да су луде жене напале мушкарце? Ни случајно!”, наглашава Диаз.

Он сматра да су криви социолози који су се дуго забављали стварањем вештачких (тј. невезаних за биологију и природу) структура, измишљајући „доминантну мушкост” и „хомосексуалност”. Прво приписују Арнолду Шварценегеру и Доналду Трампу (узгред, обојица су републиканци). Оптужују се да нису у стању да доминирају у јавном животу (зар?), па да се стога свете својим породицама и пријатељима.

Са хомосексуалном – односно „правилном мушкошћу” – све је на Западу јасно и без речи. Али, одакле долази доминирајућа мушкост? Демократе криве „покорне жене” које размишљају само о томе како да удовоље мушкарцима.

Прочитајте још:  Зашто језуити траже да се признају хомосексуалци?

Диаз у ово забија свој концептуални ексер до краја: тренутни помахнитали феминизам заправо уништава жене! Увлачи их у двоструку лаж: о сопственој биолошкој природи и поводом обавезног презира према мушком понашању. Резултат је: феминисткиње тако код жена цене управо оне особине које презиру код мушкараца. На крају, то је лоше за све.

Живимо у ратно време које извлачи из људи оно главно – људскост. Зато: покушајте да објасните женама Донбаса да мушкарац треба да буде покоран, да стално сумња у себе, да буде мекушац и да размишља којег је заправо пола.

Грађански рат у Украјини започели су они који су у своју земљу увукли западне вредности, укључујући геј параде у центру Кијева. Али, мораће да га заврше потпуно различити људи – прави мушкарци и жене. Узгред, искрено не желим такав тест Америци, али ако тамо почне – биће занимљиво видети како ће се у САД даље развијати спор о мушкости.

 

Дмитриј Косирев / Факти

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *