Бранислав Ристивојевић смењен са места декана Правног факултета у Новом Саду због веза са Русијом

0

Савет Правног факултета Универзитета у Новом Саду разрешио је на данашњој седници декана тог факултета Бранислава Ристивојевића, сазнаје Данас.

 

На такав сценарио раније данас је упозорио председник Нове Демократске странке Србије (ДСС) Милош Јовановић, који је разлог могуће смене навео то што је Ристивојевић хтео да оствари универзитетску сарадњу са Русијом.

Професор Ристивојевић потврдио је за Данас да га је Савет Правног факултета разрешио са места декана.

– Кључни разлог је то што сам послао студенте да се интересују за стипендије Руске Федерације. Имамо једног асистента који је користио доста руских стипендија, деца то знају, па су се распитивали они који знају руски и који су за то заинтересовани. Питали су да ли смеју да иду да се распитају у Амбасаду Русије. Замерају ми што сам то одобрио у остељивом политчком тренутку, али не знам какве то везе има са стипендијама – каже Ристивојевић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

На питање да ли је по само повод за унутрашње обрачуне на Правном факултету, Ристивојевић је рекао да неслагања има, али да о односима на факултету не жели да говори јавно.

Шта је разлог за разрешење досадашњег декана и да ли је његова смена политички мотивисана питали смо председника Савета Правног факултета. Одговор чекамо.

Раније данас председник Нове ДСС Милош Јовановић одржао је конференцију за новинаре на којој је оценио као нечувен и скандалозан покушај смене Бранислава Ристивојевића.

Он је рекао да је пар професора тог факултета покренуло питање смене декана Ристивојевића јер је он покушао да оствари „академско-образовну“ сарадњу Правног факултета са Руском Федерацијом

Прочитајте још:  Ристивојевић:Летеће измене на месту декана

„Студенти су ишли на разговор са представницима амбасаде Руске Федерације да би видели да ли постоји могућност стипендирања и одласка у Русију. Ристивојевић се кажњава због бриге за добробит студената и факултета којим руководи“, оценио је лидер Новог ДСС-а.

Према његовим речима, пар професора са Правног факултета у Новом Саду покушавају да буду „већи католици од Папе“, јер Србија није увела санкције Русији, и чини се да то неће ни урадити.

„Ово што тих пар професора ради је право тоталитарно понашање. Хоће да спрече обичну студентску размену и сарадњу“, закључио је Милош Јовановић.

(Данас)

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *