Путин: Покушаји Европе да замени руске енергенте доводе до поскупљења гаса

1

Владимир Путин (Фото: РИА Новости)

Руски председник Владимир Путин рекао је да покушаји Европе да замени руске енергенте доводе до поскупљења гаса.

„Да, знамо да Европљани покушавају да замене руске енергенте, али очекујемо да ће резултат таквих акција бити повећање цене гаса на спот тржишту и повећање цене енергената за крајње потрошаче, укључујући домаћинства, “, рекао је Путин на састанку са члановима владе.

Прочитајте још:  Турска укида безвизни режим за држављане Таџикистана
Берзанске цене гаса у Европи су 7. јула премашиле 1.950 долара за 1.000 кубних метара. м .

Игор Јушков, стручњак са Финансијског универзитета при Влади Русије и Фонда за националну енергетску безбедност, коментарисао је ситуацију са резервама гаса у Европи у интервјуу за Национ Њуз.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Путин: Покушаји Европе да замени руске енергенте доводе до поскупљења гаса

  1. Druga faza „Velikog reseta“ je rat. Prva je bila curtona. Najvise elite rade na eliminaciji i porobljavanju covecanstva-ogromne mase “beskorisnih izjelica”. Rat je sastavni deo plana tzv. Velikog reseta, jer ubrzava ekonomski kolaps koji je potreban pre nego se krene u „Bolju ponovnu izgradnju“ (Build Back Better). Dogovorenim i izreziranim Ratom izmedju Rusije i Ukrajine poremeceni su lanci opskrbe svih vrsta, a nestasica goriva i inflacija doprinose geopolitickim napetostima koje mogu izazvati stagflaciju, ekonomsku situaciju u kojoj su inflacija i stope nezaposlenosti visoke, dok se ekonomski rast usporava.
    Krajnji rezultat je povecana ovisnost o drzavnim subvencijama, a to je jasan cilj tzv. Velikog reseta, bas kao i uvodjenje univerzalnog osnovnog dohotka kojim ce se stvoriti dodatna zavisnost covjecanstva. Cilj je da se osigura da svi budemo jednako siromasni i nesposobni ugroziti njihov monopol moci i bogatstva. Nitko nece imati nista. To je njihov plan-ekipe iz Davosa i WEF (Svetskog ekonomskog foruma) iza koje stoje mocni centralni judeo bankari-gospodari novca, mas medija, gojskih „vlada“, UN, SZO, ratova, revolucija, kontrolisanog haosa… koji sada zele privatizovati i ljudska tela i duse i zato prave zavrsnu „predstavu“ koja po sistemu „problem-reakcija-rjesenje“ treba da im donese apsolutnu vlast… Ali covek snuje, a Bog odredjuje…
    Pazljivo isplanirani rat u Ukrajini smanjuje oslanjanje Evrope na rusku energiju, cime se pojacava hitnost ciljeva „odrzivog“ razvoja Ujedinjenih nacija. Kreatori globalnog kontrolisanog haosa koriste sankcije protiv ruskog energetskog sektora kako bi ubrzali prelaz na “zelenu” energiju. Ratom se stvara i nestasica hrane, pa je sada sasvim jasno zasto su poslednjih godina predvodnici tzv. Velikog reseta, poput Billa Gatesa, pozivali da se prestane jesti pravo meso i da se predje na ono sinteticko, uzgojeno u laboratoriji. Rat ce samo ubrzati prelazak na sinteticku hranu, koja za globaliste ima visestruku korist. Osim sto ce ljudi postajati sve bolesniji, bit ce sve ovisniji o hrani proizvedenoj od strane monopola i stoga ce se lakse moci kontrolisati.
    Ne treba smesti s uma jos jednu opasnost koja nam preti, a to je prepustanje nacionalnog suvereniteta Svetskoj zdravstvenoj organizaciji-WHO, koja je takodje povezana sa WEF-om ciju je skolu po Schabovim recima pohadjao i sam Putin, a ne samo „lideri“ tzv. Zapada.
    No, bez obzira sto globalisticka kabala preko svojih glumaca-„predsednika“, „premijera“, “ kancelara“-marioneta… gura svet u ruke tehnokratije, verni znaju da njihova sudbina ne zavisi o Schwabu i ekipi iz Davosa, vec da je sve u Bozijim rukama. Bice da zivimo u Poslednjem vremenu, neposredno pred pojavu antihrista i na kraju Drugi, slavni dolazak Gospoda Isusa Hrista i kao sto je govorio Patrijarh Pavle „Bog ce pomoci ako bude imao kome.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *