Немачка резолуција није подршка БиХ него Бошњацима

1

Еуфор (Фото: euforbih.org)

Саветник српског члана Председништва БиХ Радован Ковачевић изјавио је да се садржај резолуције коју је данас усвојио Бундестаг под називом “Подршка БиХ на путу у бољу будућност” ни на који начин не може назвати подршком БиХ него подршком једном народу у БиХ – бошњачком.

Према његовим речима, подршка сигурно није фаворизовати једну од три стране у БиХ, а једина права подршка од било које стране земље, а поготово од тако озбиљне као што је Њемачка, била би искључиво подршка и позив на дијалог и договор кључних унутрашњих фактора у БиХ, а то су три конститутивна народа и два ентитета.

” Све осим тога значи само то да Срби и Хрвати, чија права су већ увелико угрожена, имајући у виду оно што пише да су наша права у Дејтонском мировном споразуму, треба константно да прихватају ту ситуацију да им се права одузимају, а да бошњачки народ треба стално да добија поруке подршке за њихове нереалне жеље и амбиције које треба да значе да само они у БиХ имају право” – рекао је Ковачевић.

Прочитајте још:  Министарство правде Републике Српске: Заједничка изјава покушај кршења Дејтона
Он је поручио да то сигурно није подршка БиХ и на који начине неће допринети било каквом побољшању амбијента у БиХ, већ напротив.

Ковачевић је истакао да ЕУФОР, односно мисија “Алтеа”, имају подршку српског члана Председништва БиХ Милорада Додика и Републике Српске, али искључиво као мисија која треба да помаже у очувању мира у БиХ.

” С обзиром на то да мир у БиХ ни на који начин није угрожен, илузорно је слање било каквих нових војника, без обзира на то из које земље они долазе” – рекао је Ковачевић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Линта: Возућа место монсутруозних злочина
Он је истакао да постоји оправдана бојазан српског становништва на присуство немачких трупа на територији на којој Срби живе, узимајући у обзир историјски контекст.

“Треба споменути да немамо никакав утицај на то на који ће начин ЕУ одредити распоред формација ЕУФОР-а у БиХ – рекао је Ковачевић.

Бундестаг је данас усвојио резолуцију “Подршка БиХ на путу у бољу будућност” којом се од немачке Владе тражи да се у ЕУ заложи за “санкције против оних који поткопавају територијалну интегритет и уставни поредак БиХ”.

РТРС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Немачка резолуција није подршка БиХ него Бошњацима

  1. Kovacevic, odnosno njegova partija koja drzi vlast u Republici Srpskoj ne treba da kuka nad sudbinom i nista ne preduzima u vezi s tim. Jasno je svim Srbima da je Nemacka pored USA, GB i Francuske pokazala svoje nacisticko lice prilikom rusenja bivse SFRJ i bombardovanja od strane zlocinacke NATO alijanse, proglasenja “nezavisnosti” i otcepljenja KiM… Kovacevic je trebalo i da kaze zasto je SNSD prekinuo gromoglasno najavljeno vracanje dejtonskih ovlastenja…? Ocigledno je da sve usmereno u spekulativne svrhe i da je to pocetak izborne kampanje pred nadolazece opste izbore.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *