Уз пут Братунац-Поточари фотографије убијених Срба, полиција наредила уклањање

3

Злочин у Сребреници (Фото: Јутјуб)

Уз регионални пут Братунац-Поточари данас су постављене фотографије 3.267 српских цивила и војника из средњег Подриња убијених и погинулих у протеклом рату у БиХ. Начелник братуначке општине Срђан Ранкић рекао је за агенцију Срна да су фотографије поставили чланови породица погинулих уз његову сагласност и подршку с циљем да се укаже да су на овом подручју страдали и Срби и да су над њима почињени многи злочини за које нико није одговарао.

„Прошло је 30 година а нико није одговарао за 3.267 убијених Срба од којих је скоро половина било цивила који су убијени у својим кућама и двориштима. На овај начин желимо да укажемо да за убијене Србе нема земаљске правде”, казао је Ранкић, преноси Танјуг.

Он је додао да су фотографије убијених Срба постављене да их виде међународни представници када буду долазили на комеморацију настрадалим бошњачким војницима у Поточарима 11. јула.

„Редовно долазе на ову комеморацију, иако се ради о погинулим војницима док се не интересују за српске цивилне жртве. Можда ће ове фотографије изазвати нечију савест и реакцију да се запита како је могуће да за толико убијених нико није одговарао”, рекао је Ранкић.

Прочитајте још:  Осуда из Немачке: "НАТО подржавао ОВK криминалце"
Полиција РС наредила уклањање фотографија дуж пута од Братунца до Поточара

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Полиција Републике Српске наредила је да се уклоне фотографије, постављене дуж пута од Братунца ка Поточарима, како је изјавио начелник општине Братунац Срђан Ранкић, убијених Срба у средњем Подрињу током рата у БиХ. После наредбе полиције, мештани су се побунили и фотографије су поставили уз ограде својих кућа, што значи да су сад на приватним поседима, објавила је регионална Н1 телевизија. Додаје се да је на терену и полиција, која обезбеђује несметано одвијање промета.

Прочитајте још:  Срби на Божић у Скадру са жељом да остану на свом вековном огњишту
Фотографије су постављене два дана пред одржавање комеморације жртвама геноцида у Сребреници, 11. јула у Меморијалном центру Поточари.

Сарајевски портал Кликс објавио је да је постављање фотографија „нова провокација”, наводећи да се „наводно ради о фотографијама погинулих припадника Војске Републике Српске, чији су припадници и извршили геноцид”, преноси Бета.

На фотографијама постављеним дуж пута од Братунца до Поточара, које су објавили поједини медији у РС, осим мушкараца има и деце и жена.

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

3 утиска на “Уз пут Братунац-Поточари фотографије убијених Срба, полиција наредила уклањање

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *