Имовинске карте садашњих и бивших функционера МУП – луксузни станови и живот на високој нози

0
МУП, школама

МУП (фото: Фејсбук)

Велика бура у јавности подигла се након што је БИРН објавио да први човек београдске полиције, потенцијални кандидат за директора, Веселин Милић поседује лукс стан површине 195 метара квадратних на Дедињу, чија вредност сада прелази вртоглавих милион евра. Лист Нова открива шта писе у имовинских картама, бар према званичним подацима, садашњих, али и бивших високих функционера МУП.

Када је реч о српској полицији, јавност је протеклих година најчешће чула следећа имена – Владимир Ребић, Веселин Милић, Слободан Малешић, Милорад Шушњић, Милорад Вељовић.. И док се поједини од њих више не налазе у српској полицији, наш лист открива шта све они имају у свом поседу.

Прочитајте још:  О 27. марту - како се коме чини
Можда највише изненађења изазвао је податак да шеф београдске полиције Веселин Милић поседује стан у лукс-згради у Улици Незнаног јунака на Дедињу.

Према подацима који се могу видети на сајту за оглашавање, квадрат у поменутој згради сада износи 6.720 евра, тако да би цена некретнице коју поседује Милић имала милионски износ.

Према подацима Агенције за спречавање корупције, приходи које остварају Милић на месечном нивоу износе нешто више од 177.000 динара, па се у јавности основано отвара и питање одакле њему новац за лукс стан, као и колико је новца било потребно за учешће за поменути кредит будући да тврди да је стан узео у сивој фази градње на кредит.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Са друге стране, бивши директор полиције Владимир Ребић, који је све до прошле године обављао ту функцију, у својој имовинској карти, према подацима из 2017. године, има троипособан стан од 94 квадрата, али и земљиште од 15 ари. Такође, наводи се и да има извесну уштеђевину у банци.

Прочитајте још:  Горење Ваљево дели српске раднике ко нацисти Јевреје: Жуте траку за невакцинисане, плаве за вакцинисане
Наводи се и да је Ребић тада месечно зарађивао нешто више од 200.000 динара.

И док званичних података о најзвучнијим начелницима Полицијских управа у Србији нема, јавност је протеклих месеци у више наврата имала прилику да прочита о некретнинама које поседују бивши шефови ПУ Нови Сад, Слободан Малешић и Милорад Шушњић.

Незаконит новац улагао у некретнине

Како је раније тужилаштво саопштило, Малешић, који се терети за трговину утицајем, новац стечен на незаконит начин улагао је у некретнине.

Према незваничним сазнањима, он у својој имовинској карти поседује сплав на Сави у Београду од 300 квадрата, луксузни “пентхаус” у центру Београда, површине 250 квадрата, али и породично имање.

И о имовини још једног бившег начелнику ПУ Нови Сад, Милорада Шушњића, у више наврата се спекулисало, а наводило се и да су надлежни органи својевремено “чешљали” његову имовину.

Наиме, кућа коју је Шушњић пре неколико година купио била је предмет провера, а реч је о објекту у Сремској Каменици.

Иначе, Шушњић се тренутно налази на оптуженичкој клупи са бившом државном секретарком МУП Дијаном Хркаловић.

Вељовић поседује локал од 7.000 квадрата

И један од најдуговечнији шефова у спрској полицији, Милорад Вељовић, у својој имовинској карти има чак неколико некретнина.

Према подацима Агенције за сузбијање корупције, од марта прошле године, Вељовић поседује четворособан стан од преко 100 квадрата, викендицу од више од 100, локал од 7.128 квадрата.

Прочитајте још:  Кукавичје јаје из Вашингтона
Иако се Вељовић већ дуго не налази у полицији, према поменутим подацима, он месечно приходује нешто више од 244.000 динара.

Нова.рс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *