Пушков упутио упозорење западним лидерима

0
пушков

Пушков (Фото: РИА)

Западни лидери, говорећи о подршци Украјини, можда не „сасвим трезвено” процењују своје способности и способност да „сносе терет” сопствених санкција, изнео је ово мишљење сенатор Алексеј Пушков .

„Обећавајући Украјини да ће је подржавати „колико год буде потребно“, западни лидери то можда раде у потрази за спољним ефектом, не баш трезвено процењујући колико су заправо способни да пруже такву подршку и носе терет сопствене санкције на штету интереса и потреба својих земаља“, написао је Пушков на свом Телеграм каналу.

Прочитајте још:  Протести у Букурешту због кризе
Он је подсетио да се баш недавно британски премијер Борис Џонсон хвалисаво говорио о „крају партије руских угљоводоника“.

“Али ово није ништа друго до претпоставка, али за самог Џонсона политичка партија је заиста готова. Верујем да неће остати сам”, закључио је сенатор.

Прочитајте још:  Чији ће радијатри бити хладни кад Американци протерају руски гас?!
Дан раније је „Њујорк тајмс” сугерисао да је мало вероватно да ће САД и њени савезници још дуго моћи да задрже садашњи ниво подршке Украјини. Како новине примећују, званичници и аналитичари су рекли да би било тешко „одржати исти ниво материјалне подршке“ усред „све већег замора“ од сукоба „са обе стране Атлантика“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Русија је раније послала ноту земљама НАТО- а због испоруке наоружања Украјини. Руски министар спољних послова Сергеј Лавров истакао је да ће сваки терет који садржи оружје за Украјину постати легитимна мета за Русију. Министарство спољних послова је саопштило да се земље НАТО-а “играју ватром” испоруком оружја Украјини. Портпарол председника Дмитриј Песков је приметио да пумпање Украјине оружјем са Запада не доприноси успеху руско-украјинских преговора и да ће имати негативан ефекат.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *