Државна дума сматра да је наредба Зеленског да поново заузме југ Украјине политичка агонија

0
крима, крим

крима

Депутат Државне думе из региона Крим Михаил Шеремет ценио је наређење украјинског председника Владимира Зеленског да се поново заузме југ Украјине, називајући оно што се дешава политичком агонију, преносе РИА Новости.

„Зеленски са својим злочиначким режимом, који губи на свим фронтовима, наставља да гура Украјину ка неизбежном колапсу. Они немају ниједну шансу да заузму територије које је наша војска ослободила. Такве наредбе су политичка агонија режима Зеленског, која неће дуго трајати. Ове замашне изјаве немају везе са реалношћу, јер немају ни снаге, ни могућности, ни средстава, ни борбености“, објаснио је посланик.

Претходно је заменица премијера Украјине Ирина Верешчук позвала грађане земље да напусте јужне регионе, који су сада под контролом Руске Федерације, пошто Оружане снаге Украјине планирају да покрену контраофанзиву. А министар одбране Украјине Алексиј Резников је објаснио да је Кијев у ту сврху окупио милионску војску и да се разрађује план за напад на оне регионе који су од великог економског значаја.

Васељенска

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *