ХРТ ЕМИТУЈЕ АНТИСРПСКИ ФИЛМ “Qуо Вадис, Аида?” на дан сећања на жртве “геноцида” у Сребреници

0

(фото:Јутјуб/Принтскрин)

Хрватски јавни сервис “ХРТ” емитује филм у коме су Срби приказани као геноцидна нација, „Qуо Вадис, Аида?“, на дан сећања на жртве наводног геноцида у Сребреници.

Филм о рату у Сребреници, који је своју премијеру у Србији доживео само у Новом Пазару, вечерас ће бити емитован у Хрватској на васколику радост тамошње публике.

Филм БиХ редитељке Јасмиле Жбанић о последњим данима рата у заштићеној енклави УН-а, Сребреници, који је прошле године добио награду за најбољи европски филм (!) није нашао место на репертоару Јавног сервиса Србије – али јесте на Јавном сервису Хрватске, примећује тајкунски, прозападни медиј “Нова С”.

Став редитељке у вези са приказивањем овог филма у Србији одавно је познат, међутим, Срби као да одбијају да себи налепе ту етикету коју би Жбанићева можда желела да имају.

Подсећамо, Европски парламент је 2009. године донео Резолуцију о Сребреници, којом је позвао државе чланице ЕУ и земље Западног Балкана да обележавају 11. јул као дан сећања на злочин у Сребреници.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

И док се бошњачке жртве сваког 11. јула спомињу, жале и оплакују на бројним манифестацијама и у готово свим светским медијима, сви ћуте о више од 3.500 невиних српских цивила које су у околини Сребренице и Братунца побили бошњачки екстремисти из Сребренице.

У класичном холивудском пропагандном маниру, Срби су у филму приказани као главни негативци, о чему сведоче и следећи кадрови:

Ало

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *