Прекршајне казне за Фијатове синдикалце због блокаде саобраћаја

0

Крагујeвачки "Фијат" (Фото: ЕПА)

Представнику синдиката “Независност” у фабрици Фијат Крајслер аутомобили (ФЦА) у Крагујевцу и једном од учесника блокада незадовољних радника Игору Анђићу данас је стигла прекршајна казна због ометања саобраћаја у насељу Корићани. Како је Анђић рекао агенцији Бета, реч је о новчаној казни од 5.000 динара, због тога што је, како се наводи у решењу, заустављен саобраћај у Улици Краљевачког батаљона у трајању од три сата.

Он је у крагујевачкој полицији од службеника са којим је разговарао добио информацију да је то „наредио командир станице“.

Прочитајте још:  Мук и тишина на северу КиМ: Прелази затворени, село Бањска и даље у блокади
Анђић је рекао да је данас казну платио у износу који је упола мањи, односно 2.500 динара, што је правило ако се уплата обави одмах.

Према речима Анђића, током блокаде саобраћаја коју су организовали незадовољни Фијатови радници на ; магистралном путу Крагујевац-Краљево-Чачак у Корићанима, он није био легитимисан, већ су се представници полиције само руковали са њим.

Он је навео да не зна да ли ће му казна стићи и за прву блокаду код Крста на улазу у Крагујевац, као и за блокаду коју су Фијатови радници организовали на мосту Газела у Београду.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Министар Тома тврди да нема застоја, па гура возило заглављено у снегу ВИДЕО
Анђић је оценио да се од полиције очекује да заштити грађане, а не да се бави кажњавањем радника.

“Полиција не ради свој посао који треба да ради, него се баве радницима. Уместо да се баве криминалом у граду, проневерама Фијатових функционера, менаџера, лоповлуком у Фијату, баве се нама”, рекао је Анђић Доскорашњи представник преговарачког тима и Самосталног синдиката у Фијат пластику рекао је Бети да је такође добио решење о прекршајној казни, али ће видети да ли ће је платити или ће да реагује преко ; надлежних органа.

Он претпоставља да је прекршајна казна стигла и председнику Самосталног синдиката ФЦА Саши Ђорђевићу, али да нема потврду о томе.

Нова.рс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *