Русија је блокирала портал великог немачког листа

0

(фото:РТ)

Московске власти блокирале су веб страницу Велт, великог немачког дневног листа који такође објављује вести о рату у Украјини на руском језику.

Прочитајте још:  Руски новинар: Србија је класичан пример шта значи преговарати са Западом
Корисници интернета у Русији јуче нису могли да приступе сајту Велт-а, наводи се у регистру руског тела за прац́ење медија Роскомнадзор. Овај потез уследио је након захтева Државног тужилаштва, а за њега није дато никакво објашњење.

Након почетка руске инвазије на Украјину, Велт је почео да објављује вести на руском језику под насловом „Рат у Украјини“. Ове дневне новине објавиле су вест о недоступности свог сајта у Русији са ознаком „цензура медија“.

Руска новинарка Марина Овсјаникова, позната широм света по свом антиратном протесту на телевизији уживо, такође ради у Велту. У марту је Овсјаникова упала у студио централног дневника Првог канала, са натписом: „Зауставите рат. Не верујте пропаганди. Овде вас лажу“.

Прочитајте још:  СРПСКИ ПОЛИТИЧАР ЗОВЕ ИРАНЦЕ: Шаље им координате које требају да гађају
Москва је започела инвазију на суседну Украјину у фебруару, али строги руски закони налажу да се рат описује искључиво као „специјална операција“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Русија се на сличан начин обрачунала са независним медијима, због чега су бројни сајтови престали да раде. Због притиска, многи критично настројени медији су у потпуности обуставили извештавање.

Нова.рс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *