ФАНАРИОТСКИ ЈАСТРЕБ* СЛУЖИО ПРВО “ГЕЈ КРШТЕЊЕ”

0

Није непозната контроверза, амерички архиепископ Елпидофор (С.К: *Грк турчин, најизгледнији наследник садашњег турског патријарха, архитекта агресије на УПЦ-МП) је изазвао још једну пометњу у међународној православној заједници.

У јеку текућег скандала који укључује Архиепископове планове да разријеши бившег свештеника, који је био рашчињен за епископа за грчку православну архиепископију у Америци, што су други јерарси окарактерисали као озбиљну претњу православном јединству у Америци , поглавар ГОАРЦХ-а је доспео на насловне стране због крштења деце геј славног пара.

Родитељи и рођаци хвале Архиепископа што је служио „прво отворено геј крштење“ у Грчкој цркви.
Непосредно након што је у Њујорку завршена конференција свештенства и мирјана ГОАРЦХ, ап. Елпидофор је ненајављено отпутовао у атинско предграђе Вулијагмени да крсти децу глумца Еванђела Бусиса и модног дизајнера Питера Дундаса, са којима је већ дуже време везан, преноси инциао.гр .

Крштење је обављено у оквиру епархије Митрополита Месогајске Николаја.
Двоје деце је рођено од сурогат мајке. Међу кумовима, пар је изабрао италијанску манекенку Бјанку Брандолини и златну наследницу Еугенију Ниарчу. Крсна слава је потом прослављена „оброком и дивљом журком “, на којој је певачица кипарских Грка Ана Виси певала своје највеће хитове.

Боусис је похвалио архиепископа због његовог прогресивног става „љубав без осуђивања“ и за служење, како каже, „првог отвореног геј крштења“ у Грчкој цркви:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Боусисов брат Ђорђе поздравио је овај догађај као нешто значајно за целу Грчку православну цркву. Такође је аплаудирао „нашем великом духовном вођи“, ап. Елпидофора за приказивање „напретка и вођства који су нам потребни у нашој цркви, где никоме никада не би требало бити ускраћен наш Господ због онога што је, како бира да живи свој живот и кога воли“.
У интервјуу за Вогуе прошлог јуна, Боусис је говорио о жељи да нормализује идеју о геј породицама са децом, рекавши: „Надајмо се да ће се ствари променити, начин на који се гледа на геј парове да имају породицу. Мислим да што више људи причају о томе, мислим да је боље да се све то нормализује јер би требало да буде нешто нормално. Одувек смо желели да имамо породицу, а сада можемо, и свако би требало да може.
Његов супруг Дундас је додао да не разуме зашто би црквеној агенцији требало дозволити да одбије да даје хранитељску децу хомосексуалним паровима:

Прочитајте још:  Ко је данас расколник у СПЦ

Оно што не разумем у вези са пресудом Врховног суда [да би католичка агенција за социјалне услуге у Филаделфији могла да одбије да ради са истополним паровима који се пријављују да узму усвојену децу], која је сврха? Да ли стварно мисле да ће за 10 година то проћи? Не мислим тако ни на минут. То постаје задржавање неизбежног и напредак у нашем друштву. Зашто, забога, одустајати од тога? Зар не желите да сва деца одрастају осећајући се пријатно са оним што јесу и да могу да имају будућност, да могу да имају породицу, да могу да имају све што сви мисле да су њихова права? Зар не желиш то?

– Ortodox christianity

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *