Петар Петковић

Петар Петковић

Директору Канцеларије за Косово и Метохију Петру Петковићу није дозвољен улазак на КиМ, где је данас требало да присуствује отварању трга у селу Горње Кусце у општини Гњилане, јавља Косово онлајн.

Прочитајте још:  Вучић: Србија ми значи више од живота - никада неће моћи да ме покоре
Изградњу трга под називом „Централни општински трг Србија” финансирала је Канцеларија за КиМ, преноси Танјуг.

Отварању трга присуствују председник Привременог органа општине Приштина Новак Живић, градоначелница општине Грачаница Љиљана Шубарић и министар за заједнице и повратак Горан Ракић.

Курти гази све споразуме

Директору Канцеларије за Косово и Метохију Петру Петковићу власти привремених институција самоуправе у Приштини данас су забраниле да посети покрајину Косово и Метохију.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Мање од 2 одсто избеглица успело да се врати на Косово
Петковић је требало да обиђе Горње Кусце, да разговара са српским народом и отвори велелепни трг у том месту и обиђе неколико социјално угрожених породица у општини Лепосавић.

„И на данашњи велики празник Петровдан Курти наставља да се иживљава и гази све споразуме, поготово споразум о званичним посетама. Ја се налазим на прелазу Кончуљ где ми је седми пут заредом забрањен улазак на простор Косова и Метохије. Ја сам своју посету уредно и на време најавио, међутим Приштина ми забрањује улазак на простор Косова и Метохије”, казао је Петковић.

Навео је да је требало данас да посети Горње Кусце, где га је, додаје, чекао наш народ да заједно прославе Петровдан и да отворе велелепни трг који је изградила Канцеларија за Косово и Метохију. Након тога био планиран одлазак у Звечан и Лепосавић, где је Петковић такође требало да се сретне с мештанима и да са њима разговарам о свим проблемима, преноси Танјуг.

Он је, како је навео, о кршењу споразума и понашању Куртија обавестио Лајчака, представнике Европске уније и САД.

„Они су ми одговорили да је ово јасно кршење споразума, али и да се ради о некаквим техничким грешкама, због чега ја данас нисам могао да уђем на простор Косова и Метохије”, поручио је директор Канцеларије.

Прочитајте још:  Како се баца народни новац: Агенција за лекове платила милионе динара неприхватљивим понуђачима
Он је истакао да је чудно да се о техничким грешкама увек ради када су у питању Срби и представници Београда.

„Ја сам данас послао нову најаву и сутра у исто време ћу поново бити на прелазу Кончуљ како бих се уверио да ли је реч о техничкој грешци или је реч о самовољи Аљбина Куртија који жели на све начине да погази споразуме”, закључио је Петковић.

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *