Радници Поште: Радимо на ивици глади и издржљивости!

0

Синдикат радника поште „Слога“ упозорава да у јавном предузећу Пошта Србије огромна већина радника супротно иступањима челника о бољитку све више ради на ивици глади, у нехуманим условима и нема обезбеђена средства за рад (папир, тонер, адекватну униформу, превозно средство).

Прочитајте још:  Норвежани предлажу страни менаџмент за српска енергетска предузећа
Не стидимо се да кажемо да је наш највећи проблем глад, плата која се креће око 50.000 динара, што је испод републичког просека и недовољно за нормалан живот са актуелним трошковима и свакодневном инфлацијом.

Ако Пошта Србије тврди да су за прво тромесечје текуће године приходи већи за 10 одсто у односу на исти период прошле године, питамо се где су паре? Имамо разлога у сумњу “тих већих прихода” јер бескаматна позајмица за запослене у ЈП Пошта Србије коју исплаћује Банка поштанска штедионица први пут од када постоји касни више од месец дана!

Поред плата, радници се све више физички исцрпљују, јер се услед недостатка радника приморавају да разносе пошту и рејон и по, односно пола територије више од задужења. Куририма пост експреса је норма са некада 50 на 100 испорука дневно, а причају да је 20.000 људи конкурисало за рад у Пошти?!

Радници се премештају по експозитурама на такозвано изаслање јер нема ко да ради, док жене на шалтеру раде сваки дан сат времена дуже, викендом и сменски. На поштаре који носе сеоске рејоне, такозвана шира доставна подручја, врши се притисак да дуже мопеде и бицикле упитног квалитета са обавезом да исте одржавају о свом трошку – стоји на крају саопштења Синдиката радника поште „Слога“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Директно.рс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *