СОРОШ ЗАВРНУО СЛАВИНУ! Соња Лихт обуставила активности на свом Форуму

0
сорош

Соња Лихт, председница НВО зване Београдски форум за политичку изузетност, која је од 2008. године испред режима у Србији именована у УО компаније “Политика”, а 2009. године постављена на чело спољнополитичког савета Министарства спољних послова Србије, објавила је данас да “обуставља активности Београдског безбедносног форума”.

Уз огромну потпору Вучићевог режима, ББФ је под командом Соње Лихт одређивао смернице у спољној и безбедносној политици Србије на Балкану и у Европи.

Соња Лихт је снажно подржавала политику Александра Вучића према Косову и његову идеју „расплитања косовског чвора“ (у пракси признање независности). Ова персона је организовала и била домаћин конференције у Београду на којој су учествовали генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг и Александар Вучић.

Прочитајте још:  Василије Крестић: Шта се то дешава у Србији кад је реч о геноциду над Србима у НДХ
У саопштењу Соње Лихт, које је објављено данас на Петровдан, не наводи се тачан разлог обуставе активности најјаче ударне Сорош песнице у Србији, већ само њено жаљење што је дошло до тога уз бескрајну захвалност свима који су годинама радили на овом пројекту.

“ Драги пријатељи и партнери Београдског безбедносног форума, са великом тугом морам да вас обавестим да ће Београдски безбедносни форум за сада морати да обустави своје активности. GLOBSEC је родно место идеје да се направи сличан догађај у Београду, цео тим Београдског фонда за политичку изузетност га је прихватио и одлучили смо да позовемо Европски покрет Србије и Београдски центар за безбедносну политику да нам се придруже у овом подухвату. Међутим, без свих вас пријатеља, симпатизера, партнера никада не би издржао 11 година. Одлични панелисти, еминентни државници и жене, високо мотивисана публика уз подршку сјајног тима посвећених чланова три организације, укључујући стотине младих волонтера, учинили су БСФ местом дијалога на високом нивоу, умрежавања и нових пријатељстава.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Као оснивач и председавајући Управног одбора, имала сам задовољство да отворим БСФ сваки пут током ових изазовних година. Хвала вам свима што сте били део изузетно богатог дијалога у оквиру релевантних актера са Западног Балкана и шире и што сте изразили наду да ћете остати са нама и у будућности у нашој тежњи да читаво Балканско полуострво развијемо у одрживу демократију, мирну и привлачан конститутивни део европске заједнице људи“.

Србин.инфо

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *