Украјински радикали окупирали вртиће и школе у ​​Харкову и Одеси

1

(фото:Телеграм)

Украјински радикали заузели су зграде вртића и школа у Харкову, Одеси и Константиновки. На сусједним територијама налазе се артиљеријска оруђа и војна опрема, истакао је начелник Националног центра за контролу одбране Русије Михаил Мизинцев.

Током брифинга 12. јула, генерални пуковник је изнио следеће податке: „У Харкову, у зградама вртића бр. 362 и уметничкој школи бр. 5 (Зернови Лане) распоређене су јединице Оружаних снага Украјине и територијалне одбране, док се тешка техника и артиљерија налазе у непосредној близини установа“.

Прочитајте још:  Становници Газе постаће Европљани
Према Мизинцеву, у школи број три у селу Константиновка, које се налази у ДНР, радикали су поставили упориште. Прилази установи су минирани, али цивили о томе нису обавјештени. У Одеси, на територији школе број 120, налазе се јединице ВФУ, складишта муниције и војне опреме, додао је представник Министарства одбране.

„У Бахмуту Доњецке Народне Републике, на доњим и горњим спратовима стамбених зграда (улица Левањевског), милитанти територијалне одбране опремили су ватрене положаје, док је локалним становницима забрањено да напуштају своје станове, а сви покушаји грађана да се евакуишу и оду на безбједна подручја су онемогућени“, рекао је Мизинцев.

Како су раније преносили руски медији, шеф Центра за контролу националне одбране Русије прокоментарисао је ударе Оружаних снага Украјине у близини нуклеарке Запорожје, и истакао да ова провокација, коју су организовали западни кустоси, угрожава животе милиона цивила, преноси ОСН Медиа.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Украјински радикали окупирали вртиће и школе у ​​Харкову и Одеси

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *