Напади на нуклеарку у Запорожју у „режији“ западних покровитеља Кијева

0

(фото:Бета/АП)

Украјинске снаге извеле су нападе у близини нуклеарне електране Запорожје. Ова провокација, коју су организовали западни покровитељи Кијева, подвргава опасности милионе Украјинаца, изјавио је начелник руског Центра за управљање одбраном Русије генерал-пуковник Михаил Мизинцев.

„Украјински неонацисти су данас, користећи беспилотне летелице, са две мине калибра 120 мм гађали зграде које се налазе у непосредној близини нуклеарне електране Запорожје. Ово није прва цинична провокација кијевског режима на радијационо опасним објектима, коју су организовали западни покровитељи и који, реализујући своје злочиначке циљеве, рукама Кијева подвргавају опасности милионе грађана Украјине“, истакао је Мизинцев, преноси Спутњик.

Генерал је позвао земље светске заједнице, УН, ИАЕА и друге међународне организације да утичу на званични Кијев и предузму ефикасне мере за спречавање провокација на потенцијално опасним објектима.

ИН4С

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *