декана

Бранислав Ристивојевић

Смењени декан Правног факултета у Новом Саду проф. др Бранислав Ристивојевић у интервјуу за Хелм Каст објаснио је како га је научна сарадња са Руском Федерацијом коштала функције.

Ристивојевић је смењен уз образложење да је организовао посету студената амбасади Русије у Београду како би се распитали о стипендијама у тој земљи као и да је примио руску делегацију на Правном факултету где се разговарало о научој сарадњи. Проблем је настао када је Ристивојевић тражио да се информацијама о посети објави на сајту Правног факултета чему се успротивила особа за ажурирање сајта, а затим и група професора. Ристивојевић је убрзо смењен.

Ристивојевић каже да је невероватно да се неко прогони због научне сарадње и навео примере да дипломате САД гостују на другим факултетима без икаквог проблема. Ристивојевић сматра да је његова смена последица русофобије и да је у току “брисање Русије” из свих свера друштва.

Он је указао да медији повезани са влашћу нису желели да објаве информацију о разлозима његове смене што баца сумњу да се и власт противи научној сарадњи са РФ.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Правда

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *