Срамно: Истетовирани нацистичким симболима прошетали Ријеком

0

Грађани Ријеке, који важе за тврдокорне антифашисте остали су у шоку након што су двојица младића прошетала градом и након што су поносно показали своје тетоваже нацистичких вођа, обележја, као и величање ове идеологије.

Фотографије двојице младића за које није наведено одакле су, објављене су на Твитер профилу Антифа Вјесника. Како су навели, слике су добили у инбокс од пратилаца, те једино што могу да тврде, јесте да су заиста настале у Ријеци.

Пре две године, 2020., Ријека је постала Европска пријестоница културе, а у фебруару месецу, на свечаном отварању, одзвањало је „Бела ћао“, у изведби Опере индустриале којом је дириговао на себи својствен начин Зоран Продановић Прља, фронтмен групе Лет3. Њих 130, колико их је тог дана било на сцени, рекло је НЕ фашизму.

Прочитајте још:  Руски либерали у Црној Гори гласају против Путина
А онда се селимо поново у реалност, у Ријеку 2022. године. Хитлеру, нацистичким симболима и порукама под којима су милиони нестајали, помућене свести нацистичком идеологијом, није место ни на камену, а камоли на нечијем телу у виду тетоважа, како на леђима, тако и напред, на грудима и стомаку, преносе хрватски медији.

Било је и оних који су поставили право питање – „То је јавна провокација, шта полиција ради?“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Оно што радује, јесте чињеница да су понашање двојице младића осудили Ријечани, Београђани, Новосађани, Мостарци, Мариборци, сви они који праве Антифа Вјесник на друштвеним мрежама и који на овакве појаве не ћуте, преноси Блиц.

Прочитајте још:  Симболи нашег времена
Они други, који се поносе оваквим фотографијама, ликом и делом оних који су нацизам славили и ннажалост, славе, још се нису огласили. А, надамо се да ни неће, јер, у 2022. години, скоро осам деценија након највећег зла које је снашло свет, никако нема места за овакве поруке.

Блиц

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *