Протест грађана због миграната у Суботици: Мигрантске групе опасне и наоружане

0
убијен

Мигранти (Фото: Јутјуб)

У суботичком граничном насељу Макова Седмица одржан је трећи по реду протест због ситуације са мигрантима. На скупу је прочитано Отворено писмо надлежним државним органима у којем се тражи формирање појаса у околини границе у којем би било забрањено кретање мигрантима, под претњом санкција за све који ту забрану прекрше.

Три недеље након оружаног инцидента у шуми недалеко од њихових кућа, поново протести на Маковој седмици. Окупљени грађани још једном су исказали свој став да мигранстке групе сматрају наоружанима и опаснима због чега се плаше за своју безбедност. Траже да се забрани кретање мигрантима у граничном појасу.

„Ја сам небезбедан, а они не раде свој посао како треба, ја мислим, коме Полиција држи страну“- каже један од окупљених грађана.

„Грађани се у овој ситуацији боје да дају интервју и да излазе. Јако мало ће излазити, сакривају се по кућама и ћуте“- додаје други.

„Немам с њима контакт, немам ништа с њима. Само ми сметају што стално пролазе и овим улицама не можемо ићи слободно“- став је једне госпође.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Протести су уследили након обрачуна ватреним оружјем између кријумчарских мигрантских група почетком месеца. Од тада напетост расте, што је резултирало и физичким обрачуном између једног Суботичанина, којем су са овог скупа упућене поруке подршке, и двојице Тунижана у центру града пре два дана.

„Биле су две велике акције Полиције у шуми. Неки представници локалне власти нас убеђују да је сада шума чиста. Међутим, људи који живе по овим крајевима уз шуму тврде да и даље иде на десетине, чак и стотине илегалних миграната кроз њихове улице до саме шуме. Нађено је нешто оружја, што је са једне стране добро, а са друге није, јер је то знак да јесмо били у праву свих ових година када смо упозоравали власти, и локалне и државне, да су наоружани ти људи, који су дошли од ко зна куда и да су веома опасни“- сматра учесник протеста Жељко Частван.

Прочитајте још:  Содомити открили Вучићеву превару: Биће и Европрајда и шетње 17. септембра!

Следећи протест најављен је за наредну суботу.

(РТВ)

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *