Вулин: Од данас сви функционери Хрватске мораће да најаве и образложе посету и пролазак кроз Србију

0

Александар Вулин (BETAPHOTO/MUP SRBIJE/MO)

Александар Вулин, министар унутрашњих послова Републике Србије, огласио се после одлуке Хрватске да забрани приватну посету Јасеновцу председнику Србије Александру Вучићу.

Од данас сви функционери хрватске државе, сви носиоци службених или дипломатских пасоша мораће посебно да најаве и образложе своју посету или пролазак кроз Србију и биће стављени на посебан режим контроле, изјавио је Вулин.

„Одлуком усташке Владе Андреја Пленковића председнику Александру Вучићу забрањено је да посети Јасеновац. Александру Вучићу, унуку јасеновачке жртве није дозвољено да се поклони успомени на стотине хиљада закланих Срба, Јевреја и Рома. Председнику Републике Србије није дозвољено да обиђе највеће српско стратиште. Усташе данас, чланице Европске уније, не воле да их се подсећа колико су деце поклали. Од данас сви функционери хрватске државе, сви носиоци службених или дипломатских пасоша мораће посебно да најаве и образложе своју посету или пролазак кроз Србију и биће стављени на посебан режим контроле. Тако ће бити док сам ја министар полиције, или док Хрватска не почне да се понаша као да није НДХ“, саопштио је министар унутрашњих послова Александар Вулин, пренео је „Косово онлајн“.

Председнику Србије је забрањено да положи цвеће јасеновачким жртвама.

Министар спољних послова Никола Селаковић тим поводом у 11 часова одржаће ванредну конференцију за новинаре.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У логору Јасеновац су хрватске усташе, према извештајима независних комисија, од 1941. до 1945. године убиле 700.000 Срба, Јевреја и Рома, а логор је био место масовних страдања жена и деце.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *