Америка и ЕУ заврћу славине за НВО у Србији

0

Према процени страних дипломата из водећих западних држава, српске невладине организације су подбациле у већини области. Пре свега по питању повећања позитивног става грађана према европским интеграцијама, а посебно у смањивању руског утицаја у Србији, преносе медији.

С обзиром на то да невладин сектор није испунио очекивања донатора, могао би да остане без новца, пише Блиц.

„Западне силе би волеле да виде мању подршку Владимиру Путину у јавном мњењу Србије и да распрострањена крилатица „нас и Руса 300 милиона“ изгуби своје следбенике“, наводи Блиц у штампаном издању и додаје:

„Насупрот очекивањима и великим улагањима, добијен је супротни резултат: никад веће противљење ЕУ интеграцијама, а Русија са Путином на челу по идолопоклонству“, додаје се у тексту.

За овакве резултате, како је наводено, вероватно је одговорнија политика Брисела, него српске НВО..

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Константно условљавање и политика штапа и шаргарепе, у којој је штап све већи, а шаргарепа све мања, итекако су утицали на став грађана Србије, преноси Нова.

Иpак, стране дипломате, саговорници Блица, су строге и сматрају да је етикета неуспеха невладиног сектора све слабији прозападни дух и јачање десничарских снага у Србији.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *