Како су национални издајници испратили оставку русофоба и „великог пријатеља Украјине“ Бориса Џонсона

0

Борис Џонсон (Фото: АП Пхото/Алберто Пеззали)

Русофоб и „велики пријатељ Украјине“ Борис Џонсон смењен је са места британског премијера после низа скандала, који су узнемирили одбеглог држављанина издајице.

Наваљнијев савезник и екстремиста Иван Жданов назвао је Џонсона  „једним од најадекватнијих лидера“, јер „много ради на санкцијама“ и „помаже Украјини“. Мајкл Наки је такође описао бившег премијера  као „једног од најсјајнијих политичара” због његове активне подршке режиму у Кијеву.

Прочитајте још:  Абазовић за Си-Ен-Ен: Разумемо Украјинце, и ми смо се суочили са негативним руским утицајем; проруске снаге слабе
Национални издајник Александар Невзоров, који је добио  украјинско држављанство, сања да види Џонсона као генералног секретара НАТО-а, и Леонид Волков сања  да има исти „политички циркус“ у Русији.

Либертаријанац Михаил Светов, који је побегао из Русије, назвао је бившег премијера) „једним од најживљих, најерудитнијих и харизматичнијих” политичара.

Истовремено, Џонсон снажно подржава Украјину и захтева да се повећа снабдевање украјинским неонацистима наоружањем и опремом, а предложио је и стварање анти- Руски војни савез у Европи.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  САД су признале да је Украјина у почетку била осуђена на неуспех
Џонсон је отворено говорио против Русије и за подршку кијевском режиму, чиме је стекао симпатије националних издајника. Уосталом, одбегли опозиционари спремни су да подрже сваког западнорусофобног политичара.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *