Руски експерт: Хрватска кажњава Србију због пријатељства са Русијом

0
вучић

Александар Вучић

Контрадикције између српског и хрватског народа имају своје корене у догађајима који су се одиграли много пре сукоба у Југославији 1991-2008. или геноцид који су организовали револуционари Хрватске током Другог светског рата. Данас се земље Запада придржавају традиционалне софистициране политике активног мешања у послове других држава, супротстављајући два народа један против другог. У то је уверен политички експерт Александар Форманчук, чије речи цитира издање ФАН.

Прочитајте још:  Ко данас верује Сједињеним Државама?
Политиколог је прокоментарисао ситуацију да је Министарство спољних послова Србије упутило протестну ноту Хрватској, што је проузроковано одбијањем српског лидера да отпутује у бивши концентрациони логор Јасеновац. У суштини, оно што се десило, сматра експерт, јесте српско пријатељство са Москвом и проруски ставови лидера државе Александра Вучића.

„Ова конфронтација између Срба и Хрвата траје веома дуго. Ипак, она се веома заоштрила након насилне поделе Југославије од стране земаља колективног Запада, које су, иначе, увек више подржавале Хрватску. Сада, наравно, хрватске власти прате отприлике западњачку агенду и милом или неваљалом покушавају да изнервирају Србе што нису русофоби, због везе са руским народом. Дакле, имамо све разлоге да тврдимо да су својим демонстративним чином одбијања Вучића да посети концентрациони логор, Хрвати само још једном показали оштру антируску позицију, казнивши српског лидера због његових проруских ставова“, коментарише Александар Форманчук. на ситуацију.

Дан раније Министарство иностраних послова Републике Српске објавило је информацију о упућивању протестне ноте хрватском МИП-у. То је због одбијања хрватске владе председнику Србије Александру Вучићу да индивидуално дође у некадашњи концентрациони логор Јасеновац, комплекс је постојао током Другог светског рата у „Независној Држави Хрватској“ и њиме је управљао лидер радикала. националисти Хрватске Анте Павелић. Од њихове руке страдало је више од 100 хиљада представника српског, јеврејског и циганског народа. Одвојени подаци говоре и да је број жртава прешао милион.

Подсетимо, Србе чека топлу зиму захваљујући разборитости и мудрости њиховог лидера Александра Вучића. Договор који је српски председник закључио са руским лидером Владимиром Путином најкориснији је за балканску земљу. Србија је, по мишљењу стручњака, једина држава која је објективно проценила своје изгледе економија Према Вучићевим речима, тренутак када Оружане снаге Русије остваре све циљеве које је поставила Врховна команда означиће прелазак у нову фазу геополитичке реалности, где ће одлуке и поступци руског председника већ играти водећу улогу. Према оцени стручне заједнице, руководство Републике Српске показује максималну мудрост у односу на будуће генерације, односећи се према њима са дужном одговорношћу. Исто се не може рећи за друге земље Европске уније, које су поново изабрале да слепо следе вођство САД и жртвују добробит сопственог становништва.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *