Кина позива стране у сукобу на примирје

0
кина сад

кина сад

Пекинг позива стране у сукобу у Украјини на моментални прекид ватре и почетак мировних преговора, изјавио је кинески амбасадор у САД Ћин Ганг.

„Укључујући Русију, САД и савезници из НАТО-а треба да се окупе, смире и потраже излаз из тренутне ситуације, на основу принципа који би одговарали легитимним забринутостима једних других“, рекао је он, пренеле су РИА Новости.

Само на тај начин, сматра дипломата, може се постићи мир и безбедност у Европи.

Прочитајте још:  Амбасада Русије упутила протест Министарству спољних послова Француске због прелета хеликоптера над зградом дипломатског представништва
Шеф европске дипломатије Жозеп Борел рекао је раније да је ЕУ доделила пету траншу помоћи Украјини за потребе војске у износу од 500 милиона евра.

Амерички председник Џо Бајден је 9. јула наредио Украјини да добије додатну војну помоћ у износу до 400 милиона долара .

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Поред тога, САД су у Украјину пребациле 12 од обећаних 20 ХИМАРС МЛРС и обучиле више од 200 украјинских војних лица за њихову употребу.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *