НОВЕ ЖРТВЕ СНС ПРЕВАРАНТА: Ево како је Мајдак варао грађане

0

(Фото: СНС)

Власник фирме “Фонлидер”, коме се суди за СМС превару у Специјалном суду у Београду, по оптужби да је изварао грађане Србије за 32 милиона евра, променио је фирму, али не и делатност. Редакцији портала Нова.рс јавио се инсајдер који је детаљно објаснио нову шему Зорана Мајдака, по којој вара људе.

Мајдак је постао познат широј јавности 2012. године када је ухапшен због организације преваре преко СМС порука, преко своје фирме „Фонлидер“, а суди му се по оптужници која га терети да је грађане Србије преварио за 32 милиона евра.

Српско правосуђе у неким случајевима није баш брзо, тако да поступак против Мајдака траје већ целу деценију, а пошто је у питању вредан човек, он је наставио да се бави оним што најбоље зна, да вара људе. Специјализован је за медије, а иако нема грандиозне „пројекте“ као што су преваре од 32 милиона евра, преоријентисао се на мање цифре, са више жртава. Тако је „опељешио“ чак и људе од којих је зависио, односно запослене у својим предузећима.

Како преноси портал Нова, јавио се инсајдер, који је радио у једној од његових фирми, а такође је његова жртва.

“Радила сам у једној од његових фирми “Инфо24″, минималац нам је уплаћивао на рачун, док је остатак новца уплаћивао преко дневница и других трошкова и тако избегавао плаћање пореза. Оштетио је укупно 7 радника, којима је остао дужан и који су га на крају тужили и пријавили инспекцији рада. Једини ко је нешто урадио и јесте била инспекција рада. Сви запослени у његовој фирми су били ван Београда, јер га тамо сви знају и нико неће да послује са њим”, каже саговорник портала Нова.рс.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Ухлебљени код Вучића: Подржиш СНС, добијеш државни посао

Мајдак стоји иза много предузећа који су повезани са медијима, а често су други људи у првом плану, као његов пријатељ Марко Аћимовић, који је хапшен заједно са њим 2012. године.

Једна од специјалности Мајдака је постало пељешење локалних самоуправа и то на неколико начина.

“Он се пријављује за суфинансирајуће пројекте, који функционишу тако што медијска кућа изради пројекат који треба да помогне локалној самоуправи и грађаниа и изради га, а све то финансира локална самоуправа из буџета. Ја знам да је радио те пројекте за Ваљево, Алексинац, Мионицу, чак и за Београд, пројекат који је био вредан више од милион динара. Већина тих пројеката, наравно, никада није реализована. Специјализовао се за Ваљево, где је имао одличне контакте са бившим градоначелником доктором Слободаном Гвозденовићем. Из градског буџета Ваљева, за фирме иза којих је стајао Зоран Мајдак, одвојене су милионске суме за суфинансирајуће пројекте, који никада нису реализовани”, наводи инсајдер.

Занимљиво је да је бивши градоначелник Ваљева, Слободан Гвозденовић доктор, гинеколог, а да је Мајдак често одлагао суђења захваљујући медицинској документаицији и лекарским уверењима које је добијао од поменутог лекара.

“Ја лично знам да је у Ваљево послат празан диск а тада би локална самоуправа требало да реагује, раскине уговор и тражи средства назад, међутим, то се није догодило”, каже наш саговорник.

Постојао је и још један начин “рекетирања” привредника. Једна од Мајдакових фирми је правила емисије са градоначелницима по Србији, али би пре тога неко од новинарки добила списак привредника које је посећивала и тражила од њих новац, јер ју је послао градоначелник. На тај начин је долазио до великих сума новца.

Прочитајте још:  Србијом и даље владају деца комуниста!

“Мајдак се вечито позивао на своје везе у СНС и често је говорио: “Зваћу шефа” или “Чуо сам се са шефом”, а на кога је мислио и да ли је то тачно не знам”, каже саговорник портала Нова.

О Мајдаковим везама са владајућом Српском напредном странком у више наврата се говорило.

Тако је НИН пре извесног времена објавио документ у коме се наводи да су чести разговори са Мајдаком за председника Александра Вучића су били посебно незгодни.

У једном од извештаја у који је НИН имао увид наводи се да је полицијски оперативац констатовао да је „Зоран Мајдак у изузетно добрим односима са Српском напредном странком, те да је могуће да “ветар дува са те стране”, јер се у комуникацијама често позива и прети људима поменутом странком“.

Иначе, Мајдак је ухапшен почетком децембра 2012. због сумње да је варао грађане преко пиратског Народног радија, али и његове МХЦ телевизије, којој је РРА одузела дозволу, али не и његовој другој МХЦ ТВ – Првој женској телевизији. Суди му се као припаднику организоване криминалне групе, која се терети да је лажним наградним СМС порукама преварила више од 162.000 грађана за скоро 32 милиона евра.

Мајдака за Ваљево везује још једна фирма, “Радио Ваљево” коју је купио, а потом отерао у стечај направивши огроман губитак. Удружење новинара Србије је 2017. тражило од Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) да испита да ли је Радио Ваљево злоупотребило фреквенцију зато што је на сваких 15 минута у програму читано писмо Зорана Мајдака у којем су на најгрубљи начин вређани портал Колубарске.рс и новинаре који су испитивали пословање напредњачке власти у Ваљеву.

Прочитајте још:  „Резервоари“ из дијаспоре слабо пуне „џепове“ режима

На друштвеним мрежама пуно је Мајдакових фотографија са СНС кореографијом а својевремено је преко своје фирме Инфо 24 послао поруку сину председника Србије, Данилу Вучићу.

“Предаја није, никада није била и никада неће бити опција за Србију. Буди јак и бори се, твоја снага је снага свих нас и знам да можеш победити у овој животној борби, као што си многима до сада. Верујем у тебе и желим ти брз опоравак. Јер предаја никада није била опција“.

Зоран Мајдак је вероватно послао поруку из личног искуства, јер се, упркос процесу који се против њега води пред Специјалним судом, није предао већ је наставио да делује по медијској сцени Србије.

Извор: Нова

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *