Зорана Михајловић: Предузећа која користе гас да размотре замену другим енергентом

2

Зорана Михајловић (Фото: Спутњик)

Министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић разговарала је данас с представницима компаније “Тетрапак” о снабдевању гасом индустријских потрошача током зиме и том приликом истакла да је важно да предузећа која користе гас сагледају своје могућности за супституцију другим енергентима у случају непредвиђених ситуација.

Прочитајте још:  Налепница заставе Србије осванула на плочи „амбасаде” тзв. Косова у Загребу
Михајловић је рекла да је држава обезбедила довољне количине гаса кроз уговор са “Гаспромом” у гасним складиштима у Мађарској и српском делу гасног складишта у Банатском Двору, али да се у условима енергетске кризе у Европи не може до краја предвидети развој ситуације у зимском периоду.

“Због тога постоје кризни планови, утврђују се приоритети и пре свега се води рачуна о задовољењу домаћег тржишта. Посебно је важно да предузећа која користе гас сагледају своје могућности за супституцију другим енергентима у случају непредвиђених ситуација”, истакла је Михајловић.

Прочитајте још:  Додик: СНС од Србије направила лидера у региону
Представници “Тетрапака” су информисали министарку о великом значају гаса за функционисање погона у Горњем Милановцу, где се производи амбалажа у коју се пакују основне животне намирнице, наводећи да је забринутост за питање сигурности снабдевања гасом присутна и у другим европским државама у којима ова компанија има своје фабрике.

Бета/Н1

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Зорана Михајловић: Предузећа која користе гас да размотре замену другим енергентом

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *