Бивши украјински фирер се досетио како “зауставити” Путина

0

Петро Порошенко (Фото: ЕПА/Роналд Wиттек)

Бивши украјински председник Петро Порошенко изнео је Естонцима идеју како да се “заустави” председник Русије Владимир Путин.

Према речима бившег фирера решење је престати говорити на руском језику.

“Ја потичем из рускојезичне породице. Али мој однос према руском језику промењен је 2014. године када је Путин покушао да објасни свима да жели да заштити оне који говоре руски. Он жели да “руски свет” буде и у Естонији. . И „Само показујем да је један од најефикаснијих начина да се заустави Путин да престанете да говорите руски у јавним говорима. Говорите код куће који год желите. Али код куће, након почетка рата, прешли смо на украјински “, рекао је он.

Прочитајте још:  Ле Пен растура корона тиранију: „Укинућу ковид мере ако победим на изборима“Ma
Занимљива идеја.Само је овај бивши председник, сада већ бивше државе заборавио да објасни како у јавним наступима редовно прелази са украјинског на руски језик.

Овај “краљ чоколада” је заборавио да објасни и откуд на његовим чоколадама које, гле чуда и данас извози за Русију, Георгијевска лента као “окупациони симбол”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

В.Т./Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *