Европска дама дугиних боја неће да се бави Темељним уговором јер неће да седи са људима који не подржавају содомите

0

(фото:ИН4С)

Извршна директорица Акције за људска права (ХРА) Црне Горе Теа Горјанц Прелевић је одбила позив на учешће у раду стручног тима, који би испитао усклађеност одредби Темељног уговора Црне Горе са Српском православном црквом, са правним поретком Црне Горе, изражавајући на тај начин протест због укључивања адвоката Велибора Марковића у рад овог тима.

Прочитајте још:  Дритан Абазовић: Долази боље, да не кажем савршено, време у сарадњи Црне Горе и Србије
У писму свом лидеру,  Милу Ђукановићу, Горјанц-Прелевић се захвалила на позиву и образложила да је Марковић јавности познат по промоцији хомофобије и сексизма, односно нетрпељивости према ЛГБТИQ заједници и женама, конкретно, суткињама, и да ХРА не жели да сарађује с особом која промовише дискриминацију и мржњу.

Горјанц-Прелевић је навела: “Изражавам протест због укључивања адвоката Марковића у рад јавне групе која треба да допринесе јавном интересу. Опште добро се не може градити на негирању права и понижавању било којих људи у једном друштву, па тако ни ЛГБТИQ заједнице, ни жена“.

Ипак, Акција за људска права ће своје мишљење о Темељном уговору Црне Горе и Српске православне цркве, које је претходно дала, продубити новим изворима и додатно обогатити аргументима, с обзиром на јавно изнијете ставове који су га оспоравали.

Даћемо и предлоге како би се спорне одредбе могле формулисати тако да буду усклађене с правним поретком и доставићемо то написмено предсједнику државе и предсједнику Владе и објавити јавно на нашој Интернет страници. Надамо се да ће са Српском православном црквом Црна Гора ипак закључити уговор који ће бити усклађен с њеним правним поретком, изјавила је ова “активисткиња”

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *