Руски медији преносе: Вучић обећао да ће наставити са продајом оружја

0
вучић

Александар Вучић

Србија ће наставити да продаје оружје другим земљама, упркос недавном паду украјинског авиона који је превозио српско оружје за Бангладеш у Грчкој, изјавио је председник Србије Александар Вучић а преноси руски портал Политнавигатор.

„Продајемо да бисмо имали веће плате и пензије. И наставићемо да продајемо у Бангладешу, на Кипру, у Тогу и Сенегалу сваком ко је овлашћени крајњи корисник“, рекао је шеф државе.

Прочитајте још:  Када су борци крварили, она је била преводилац СФОРУ
Он је прокоментарисао и посету шефа мађарске дипломатије Петера Сијарта Москви, где је разговарао о могућности испоруке додатних количина руског гаса.

„Србија нема ништа против овог састанка, али бих могао много да кажем о томе шта су сви осећали према Србији (када авион са руским министром спољних послова није пуштен у Београд). Ми нисмо део ЕУ. Лако је зезати се о некоме за кога мисле да је мали и питати се како та мала особа може бити чврста и независна. Такво лицемерје може да вас узбуђује, али вреди се навикнути“, рекао је Вучић.

Упитан је и да ли би од Москве тражио још гаса, пошто је Лавров после састанка са Сијартом рекао да ће Русија размотрити повећање испоруке гаса Мађарској.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Тражио сам прошле године додатне количине гаса, тражио сам неколико пута, некад су урачунали, некад не. Хвала им на свему“, рекао је Вучић.

Прочитајте још:  Необични светлећи објекти појавили се на небу Србије, Хрватске и БиХ (Видео)
Тренутно је Београд потписао уговор за додатних 500 милиона кубних метара плавог горива из Мађарске. Почеће да улази у гасни систем земље на јесен.

Раније се у Грчкој срушио авион са украјинском посадом који је превозио оружје из Србије .

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *