Годишњица још једног монструозног злочина шиптарских дивљака на очиглед КФОР

0

(фото:Радиоким.нет)

У селу Старо Грацко код Липљана парастосом је обележена годишњица од звеског убиства 14 српских жетелаца, једног од најтежих злочина над Србима од доласка међународне мисије на Косово и Метохију. Злочин никада није расветљен, а са данашњег скупа је поновљен апел одговорнима да открију злочинце и казне их.

Прочитајте још:  Шиптарски терористи по хрватском рецепту протерују Србе са Косова и Метохије
Тог 23. јула 1999. године на српске жетеоце испаљено је на стотине метака.

У нападу су страдали чланови породица Јанићијевић, Одаловић, Живић, Ђекић, Цвејић, Стојановић, Тепшић и Јовановић.

Постали су жртве, јер су били српске националности и зато што су сакупљали своју летину.

Славица Јанићијевић Поповић истиче да 23 године крију убиства.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Погледајте, нек погледају очи мога брата, нек погледају 17-годишње дете. Шта је оно урадило да буде масакрирано”, запитала је плачући и показујући слику брата и поручила да је време да Кфор и Еулекс признају своје грехе.

Прочитајте још:  Дачић постао пророк, види своју будућност: Наставићу започети посао као премијер
Владика Теодосије је рекао да је непријатељ дошао да посеје кукољ и почини злочин из мржње.

“У лето када сви сабирају летину, тако су и наши жетеоци из овог краја изашли да саберу пшеницу коју им је Бог даровао за храну, за утеху и радост. А дошао је непријатељ да посеје кукољ, да учини злочин из мржње и они су невино побијени”, нагласио је Владика Теодосије.

У поруци директора канцеларије за Косово и Метохију Петра Петковића на овај дан, истиче се, да ће Србија наставити да се са тугом и поштовањем сећа своји страдалих сународника, али да ће исто тако наставити да енергично инсистира на проналажењу и кажњавању одговорних за сва злодела почињена над својим народом на Косову и Метохији.

Србима на Косову и Метохији, у Старом Грацку, данас стиже подршка и од сународника из Хрватске, да истрају у сећању на жртве и опстанку на својим имањима.

“Дошли смо да видимо, како и и у чему можемо бити солидарни с вама. Солидарни у туговању и сјећању на страдале, али исто тако солидарни и у томе како да будемо ближи једни другима, како да ствари које ће помоћи и вама и нама радимо заједно”, рекао је Милорад Пуповац, председник СДСС у Хрватској.

Прочитајте још:  Зорана Михајловић: Добро је да је Лаврову отказана посета
Специјално тужилаштво у Приштини, заједно са Еулексом пре више година обуставило је истрагу о убиству 14 Срба, од којих је најмлађи имао 17 година. Седам Албанаца било је под истрагом за убиство.

Унмик, а касније Еулекс занемарили су једине доказе до којих су дошли. Кључни и једини елемент против осумњичених Албанаца било је поседовање пиштоља Јовице Живића, једног међу убијенима.

Прочитајте још:  Талас злочина се шири Америком
Истрага је навела да не постоје веродостојна објашњења како је осумњичени поседовао пиштољ једног од убијених.

Подсетимо, председник Албаније је недавно затражио од ЕУ да се повуче извештај Дика Мартија о вађењу и продаји органа Србима у Жутој кући у Албанији. На оваквим злочинима гради се шиптатска квази држава као и пројекат Велике Албаније.

Васељенска/РТС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *