Језива тајна ћурећих крилаца: После овога добро ћете гледати шта купујете!

0

Иако су цене меса све веће, поједини делови живине су малтене стално на акцијама. Ако сте редован купац у великим маркетима, сигурно вам није промакло да су на изглед исти делови меса различитих цена.

Углавном месо ћуретине, конкретно крила можете наћи у истој витрини, истог изгледа, од истог произвођача а опет су једни по стандардној цени а други на акцији. На питање продавцу зашто је то тако, ако не слегну раменима дајући знак да не знају ни они, онда ће рећи неки за купца задовољавајући одговор.

Нама није било тешко да се распитамо. Распитали смо се најпре у локалној месари а одговор који смо добили оставио нас је без текста. Власник месаре на Вождовцу, чије је име познато редакцији Васељенске изнео је шокантан податак. Према његовим речима ћурке примају вакцину у лево крило, које његова месара иначе одбаци, док се великим маркетима и великим месарама то не исплати и продају га по нижој цени.

Наравно да нам није било тешко ни то да проверимо, па смо се запутили у маркет са двема ценама ћуретине и заиста на снижењу је било искључиво лево крило.

Добро обратите пажњу шта и где купујете, посебно месо.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *