Пољска протерала британске педофиле који су дошли по украјинску децу избеглице

0

Украјинске избеглице у Пољској АФП / Оливиер Доулиери

Бројним познатим британским педофилима речено је да напусте Пољску након што су британске власти откриле да су допутовали тамо да циљају украјинску децу у избегличким камповима, саопштила је у четвртак Национална агенција за криминал, а преноси РТ.

Десет мушкараца су интервјуисале пољске имиграционе власти пре него што су послате кући, рекла је Национална агенција за криминал (НЦА) за Индепендент . Према портпаролу НЦА, мушкарци нису изјаснили своје осуде по доласку у Пољску, што су по закону били обавезни да ураде.

Осуђени предатори су наводно тврдили да су нудили „хуманитарну помоћ“ избеглицама које беже од сукоба у Украјини, од којих су најмање 5.000 у Пољској деца без пратње, наставио је портпарол.

„За нас се ради о томе да партнери буду свесни да су ови осуђени сексуални преступници деце на њиховом терену, из очигледних разлога“, рекао је званичник НЦА. „Побринути се да [деца буду] безбедна је апсолутно најважније.

Нејасно је да ли су педофили ступили у контакт са неком украјинском децом пре него што су депортовани.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Поред деце избеглица, насилници су претили и женама које беже из Украјине. Украјинске власти ухапсиле су вођу криминалне банде раније овог месеца, тврдећи да је његова група нудила послове у иностранству женама које желе да напусте земљу, само да би их продале у проституцију у Турској.

Пораст интересовања за украјинске проститутке створио је „снажан подстицај трговцима људима да регрутују и експлоатишу украјинске жене у великим размерама“, рекао је Валиант Рихеи, специјални представник и координатор ОЕБС-а за борбу против трговине људима, на конференцији у Ирској у мају.

Прочитајте још:  Украјинцима се саветује да се преселе на ослобођене територије

Трговина људима је дуго био проблем иу Украјини. У прошлогодишњем извештају Стејт департмента наведено је да, иако су власти уложиле „значајне напоре” у сузбијању трговине људима, земља је умањила број жртава, а утврђено је да су владини званичници били саучесници у неким случајевима.

Деца у државним сиротиштима су у извештају издвојена као „посебно осетљива на трговину људима“, а старатељи у овим установама су у неким случајевима описани као „саучесници или намерно немарни у сексуалној и радној трговини девојчица и дечака под њиховом бригом .”

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *