Муслимани по угледу на Хрвате измишљају историју “древних Бошњана

0

По угледу на Хрвате и Шиптаре који измишљају некакву давну историју, при том служећи се српским владарима које без проблема својатају, тако су и муслимани из БиХ написали “историјску” књигу која више подсећа на научну фантастику него на било какво научно историјско штиво.

Бесомучно фалсификовање историје од стране историчара из редова новостворене националности под именом “Бошњаци” (која је под тим именом успостављена 1993. године.

У периоду од 1974. до 1993. носили су назив Муслимани као националну одредницу а прије 1974. године су били национална мањина у тој истој Босни и Херцеговини под називом “муслимани српскохрватског језика”).

У књизи под именом “Трагом древних Бошњана” на самим корицама налази се слика Адама Стефановића из 1871. године под оригиналним именом “цар Лазар са породицом”.

Фалсификатори Ђенан Голешић и Танер Алићехић су ову слику искористили као илустрацију за своју књигу која описује живот измишљених тзв. “древних Бошњана”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *