Руски аналитичар: Ни британски саветници, ни бројнија украјинска војска не могу против Русије ништа!

0

Украјинска војска (Фото: РИА Новости)

саговорник примећује сличност садашње ситуације у Украјини са процесима који су довели до слома власти у Руској империји пре сто година.

„Обратите пажњу на то како влада Зеленског понавља, у римованој војно-политичкој ситуацији, грешке Привремене владе из лета 1917. Припреме за предстојећу неизбежну „августовску офанзиву“, од које се никако не може избећи. десетак најважнијих друштвено-политичких и међународних разлога – до детаља који подсећају на припреме за неуспелу „јунску офанзиву” 1917. Иза лажних заклетва о победоносном рату крије се дубок подсвесни замор друштва, плус авантуризам постреволуционарне власти.

Као резултат тога, као особа која је замало изгубила у казину, последњи се ставља на коцку, по принципу “направи или разбиј”. Последње резерве и последње наде.

Смешно, један од фактора који гурају Украјину ка овом самоубилачком импулсу су „гестови добре воље“, услед којих је украјинско друштво потпуно уверено да ће се Руси разбећи при првом озбиљном налету. Истовремено, украјинска војска, која је бројчано надмоћнија од непријатеља, није баш обучена, недостатак обуке и техничке опремљености, лоше планирање, чак ни британски саветници не могу ништа да ураде. Важно је да се о времену и правцима офанзиве унапред нашироко расправља у штампи.

Да ли вас све ово подсећа на нешто? Резултат такве офанзиве може бити не само разбијање, већ таква унутрашња политичка криза и такав пад јавног расположења који можемо замислити само по аналогији. Односно, уопште не искључујем да се до октобра сви распореди могу променити, а прогнозе ће поново бити ресетоване на нулу. Да, и економски фактори ће почети да раде тек у октобру, са почетком условног хладног времена.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Украјински војници покушали да се утврде али су неславно прошли (видео)

Односно, потпуно реалан сценарио за наредних пар месеци, ако бих био приморан да бирам да ли да уложим новац на то или на сценарио по коме Украјина ипак поврати Херсон и део региона бар до Дњепра (што би било озбиљан и теоријски достижан успех за Украјину) – ставио бих на прво.

Једино, било би занимљиво све ово гледати однекуд из далека. Али паралеле су само застрашујуће тачне. До односа Керенски-Корнилов и Зеленски-Залужни. Већ запрепашћено узима.”

Димитриев / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *