Од јесени поново ковид терор

0

Корона-журка. (Фото: pixabay. com)

Након што су власти средином јула објавиле да се Белгија налази у седмом таласу пандемије белгијски виролози сада упозоравају да ће од 1. септембра вероватно бити враћене неке од рестриктивних мера. На првом месту очекује се поновна обавеза ношења заштитних маски за лице.

„Ако би се нова варијанта појавила на јесен, боље је да будемо спремни. Маске за лице у јавном превозу би тада вероватно биле прва мера коју би влада могла поново да уведе”, поручио је водећи белгијски вирусолог Марк ван Ранст, преноси Танјуг.

Подаци говоре да је врхунац зараза варијантом БА.5 омикрон соја достигао врхунац у Белгији и да су бројеви новозаражених поново почели да падају.

Прочитајте још:  Украјина без полуострва и Донбаса: Крим предлаже Кијеву нову мапу државе
Наводи се да су тренутне мере проветравања „довољне”, али се указује да би почетком школске године и повратком људи са одмора управо заштитне маске могле бити поново потребне како би се зауставило брзо ширење вируса.

У Белгији је до сада против коронавируса потпуно вакцинисано више од 9,09 милиона људи, што представља 89 одсто одрасле популације и 78 одсто укупне популације у земљи, а њих 7,17 милиона примило је и прву бустер дозу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *