Стејт департмент одобрио продају ракета ваздух-ваздух Јапану

0
стејт департмент

(Фото: P Photo / Luis M. Alvarez)

Амерички Стејт департмент одобрио је могућу продају ракета ваздух-ваздух средњег домета АИМ-120Ц-7/8 у вредности од око 293 милиона долара Јапану, саопштило је у понедељак Министарство одбране те земље.

Стејт департмент је донео одлуку да одобри могућу испоруку Влади Јапана ракета ваздух-ваздух средњег домета АИМ-120Ц-7/8 и пратеће опреме за приближну цену од 293 милиона долара.

Прочитајте још:  Кијев одбија предлог да се Маријупољ преда, укронацисти се маскирају у цивиле и беже
Како је саопштено из ресора, документација о могућем договору је достављена америчком Конгресу .

Испорука је планирана на захтев јапанске стране, која жели да набави 150 напредних ракета ваздух-ваздух средњег домета АИМ-120Ц-7/Ц-8 и три секције за навођење АИМ-120 АМРААМ. Уговором је обухваћена и набавка ракетних контејнера АИМ-120 за контролне секције и пратеће опреме, резервних делова, као и техничке и логистичке услуге.

„Могући договор кроз подршку највећег савезника, који је фактор политичке стабилности и економског напретка у азијско-пацифичком региону, допринеће циљевима спољне политике и националне безбедности Сједињених Држава“, саопштио је Пентагон . изјава .

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Песков: Путин и Ким Џонг Ун ће током састанка разговарати о билатералним односима
САД такође напомињу да ће додатне испоруке ракета које Јапан већ има у свом арсеналу „побољшати његову способност да одговори на тренутне и будуће претње самоодбрани и заштити америчку војску стационирану у региону“.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *