Бакир опет прети: Бошњаци су се пребројали за “не дај Боже”

0

Бакир Изетбеговић

Председник Владе Хрватске Андреј Пленковић рекао је да га је згрозила изјава лидера Странке демократске акције (СДА) Бакира Изетбеговића који је изјавио да су се Бошњаци “пребројали” и свесни су своје војне снаге.

„Згрозила ме Изетбеговићева изјава. То излази из свих оквира“, рекао је хрватски премијер.

Изетбеговић је на предизборној трибини СДА у месту Хаџићи покрај Сарајева изјавио да Бошњаци имају припремљен одговор „за не дај Боже“.

„Пребројали смо се. И колико ловаца имамо, и колико младих људи, и колико имамо инструктора на дроновима, и тако даље. Нећу даље, али само да знате“, казао је Изетбеговић.

Прочитајте још:  Удружење „Заштитимо Јадар и Рађевину“: ЧИЈИ ЈЕ “СРПСКИ” ПАТРИЈАРХ??
Српски политичар Милорад Додик је Изетбеговићу поручио да мора рачунати и на то да за најгоре сценарије и Срба има довољно.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Америчка амбасада у БиХ у среду је оштро осудила изјаве Изетбеговића који је индиректно претио ратом када је изјавио да су се Бошњаци „пребројали“ и да су свесни своје војне снаге.

Прочитајте још:  Табле „Добро дошли у Републику Српску” неће бити уклоњене
У објави на Твитеру Амбасаде САД стоји да су „шокирани и згрожени“ запаљивим коментарима Бакира Изетбеговића који су, како се то могло предвидети, проузроковали подједнако неприхватљиви одговор Милорада Додика.

„У 2022. години грађани БиХ заслужују боље од лидера који позивају на етничке поделе и потичу етничке напетости. Грађани БиХ заслужују лидере који ће радити на општем добру и доносити тешке одлуке неопходне да БиХ обезбеди своје место у евроатлантској заједници народа. Истинска посвећеност сарадњи и компромису, а не имплицитној претњи прибегавањем насиљу, потребни су за решавање проблема ове земље који се погоршавају”, стоји у објави Амбасаде.

Н1

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *