Модерност није слобода већ оруђе за манипулације масама

0

Докле год прихватамо тековине модерности као нешто нормално бићемо у дефанзиви и поразима.

Ми смо стари народ који претходи модерности. Наша суштина је антимодерна. Све наше победе у овом времену биле су последица наше суштине. И све победе смо претворили у прах јер смо упорно остављали своју суштину и прихватали модерност.

У том смислу најтрагичнији су ликови а то чак прелази и у бизарност, они који су хтели да измире наше биће са модерношћу. Модерност је пародија суштине. Модерност проглашава људска права а размењује људе за новац.

Модерност проглашава људско достојанство а ставља људско достојанство на продају. Али једна од највећих пародија модерности јесте пародија права на живот. Никада у људској историји живот није био јефтинији и лакше одузиман него данас када га штити модерност.

Само још треба дефинисати модерност. Модерност то је дух новог доба, новог века, доба водолије, хуманизам, просветитељство. Све лицемерје до лицемерја, дакле у суштини лаж!

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

И само још једна опаска за медиокритете. Модерност нема везе са слободом, науком или развојем, већ искључиво са њиховом злоупотребом.

Јесаул

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *