ЕПС претворили у акционарско друштво да би могли да га приватизују

0
епс, мали

ЕПС

Влада Републике Србије планира да Јавно предузеће “Електропривреда Србије” (ЕПС) трансформише у Акционарско друштво (АД) с циљем његове приватизације. 

Прочитајте још:  ЕПС Дистрибуција "преузима" бројила од корисника
Како ВАСЕЉЕНСКА ексклузивно сазнаје ЕПС је дана 25. јула 2022 донео решење о образовању Стручног тима са циљем трансформације Јавног предузећа у Акционарско друштво. У оквиру Стручног тима формирани су Управљачки одбор, Оперативни тим, Координатор и Радна група са циљем реализације пројекта реорганизације предузећа.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Такође, на основу решења које је потписао В.Д. директора ЕПС Мирослав Томашевић предвиђен је План активности за промену правне форме ЕПС.

У решењу Томашевић се позива на закључак Владе Србије из 2014. којим је прихваћен Програм реорганизације Јавног предузећа ЕПС у Акционарско друштво

 

Чланови “Стручног тима” дужни су да у тајности чувају информације и податке који им буду доступни током реализације задатка.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *