Могу да истражују довека, резултат је исти: Грађани Србије за Русију и против НАТО!

0

Више од 70 одсто грађана сматра да Србија не треба да уведе санкције Русији, наводи се у истраживању организације „Нови трец́и пут“. Истраживање је показало и да 41 одсто грађана сматра НАТО главним кривцем за сукоб у Украјини, тачније жељу Алијансе да се шири на исток.

Вец́ина грађана која је учествовала у истраживању подржава неутрални спољно-политички курс, те да Србија не би требало да буде ни уз једну страну.

Kоординатор истраживања Миљан Младеновиц́ је истакао да у случају да балансирање између Запада и Русије престане да буде реална могуц́ност, 46 одсто свих испитаника сматра да се треба сврстати на страну Русије, 33 на страну Запада док 21 одсто испитаних није сигуран.

Чак 55 одсто грађана мисли да ц́е им животни стандард због кризе у Украјини наредне године бити лошији, трец́ина сматра да ц́е бити исти, док 15 одсто верује да ц́е им бити боље, показало је истраживање спроведено средином јуна, на репрезентативном узорку од 1.285 испитника.
Истраживање је, како је рекао Младеновиц́, показало да је 53 одсто грађана забринуто и сматра да би Србија због позиције према Украјини могла да има проблеме у будуц́ност, а “лош предосец́ај” у вези Србије због ситуације на истоку Европе има трец́ина испитаника, док се њих 15 одсто осец́а депресивно.

Из истог разлога, половина испитаника забринута је због инфлације за своју, или финансијску ситуацију окружења.
Прва емоција грађана према рату у Украјини су туга и бес, које осец́а 40 одсто испитаних, а док радост, правду, равнодушност или понос заједно има 17 одсто, остали осец́ају забринутост, гађење, депресију, љутњу, неизвесност …

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Удружење Преображење: Лече све облике зависности православном вером, надом и кућним редом (Видео)

Испитаници саосец́ају са украјинским народом и строго осуђују његово страдање, као и уништавање Украјине, али саму власт у Kијеву посматрају као марионету Запада или да она не представља вољу грађана Украјине, навео је Младеновиц́.

Такође, сматрају и да је слање наоружања и финансијска подршка Украјини погрешан начин да се рат заустави, навео је Младеновиц́ и додао да вец́ина испитаника дели став да је тешко коментарисати саме узроке сукоба због компликоване и конфузне историјске позадине.

Kако је додао, испитаници не перципирају Украјину као самосталног актера, вец́ рат виде из призме сукоба глобалних сила, где су на једној страни САД и ЕУ, а на другој Русија, пренео је Танјуг.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *